Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Stor Gurutzpe dreiebenk til Finnøy Gear & Propeller

Dreiebenker


Finnøy Gear & Propeller, som er spesialist på design og produksjon av girbokser og propeller, investerer i stor Gurutzpe CNC-dreiebenk for fremtidige produkter

Finnøy Gear & Propeller har nylig investert i en ny høyproduktiv CNC-dreiebenk for å kunne øke produksjonskapasiteten, med fleksibilitet for å kunne tilpasse produktene. Med 15 meter dreielengde og 1.300 mm sving over bedd er dette en av de lengste maskinene i Norge.

Mindre behov for omstilling

Den nye Gurutzpe GLX 13.10.15 er produsert i Spania av Gurutzpe, en av de ledende produsentene innen dreiing og større multifunksjonsdreiebenker. Dette nyeste tilskuddet til Finnøys maskinpark er, ifølge Gurutzpe, konstruert og bygget for å møte de høyeste krav til maskinering, presisjon, robusthet og tilgjengelighet.

Dreiebenken er meget fleksibel med et hurtigskiftsystem, Gurutzpes FAMOC-teknologi, som gjør at man kan skifte mellom forskjellige maskineringsenheter på få minutter. Dreiebenken har en 4-posisjons revolver, et kraftig fresetårn med Y-akse for aksiell og radiell bearbeiding og en borstangsupport for store borstenger. De CNC-styrte brillene gir ekstra støtte til arbeidsstykkene og kan flyttes ut av arbeidsområdet med M-funksjoner. Resultatet er forbedret finish på lange arbeidsstykker på kortere tid, siden behovet for omstilling blir betydelig mindre.

Gurutzpe GLX modeller kombinerer inverterte “V” –føringer sammen med tradisjonelle flatføringer. Maskinen har 4+1 føringer i to separate områder, ett for verktøybærer og ett for bakdokke og briller. Med denne konfigurasjonen kan maskinen maskinere arbeidsstykket i ett oppsett og la verktøybæreren gå forbi brillene. Dette gir store besparelser i både oppsett og syklustid.

For å kunne øke vår kapasitet og møte fremtidige krav hos våre kunder ønsker vi å investere i optimale produksjonsløsninger. Dreiebenken ble vellykket installert på høsten i 2018 og er full drift. Dette er et markant steg fremover i samsvar med firmaets kontinuerlige utvikling av propellsystemer og vårt mål om å være markedsleder på dette feltet, sier produksjonsformann Jan Olof Karlsson, og legger til:

- Finnøy ble etablert i 1884. Fra 1902 og fram til 1975 produserte vi motorer og propeller. Den første hydraulisk styrte vripropell ble levert i 1932. Fra 1975 har vi spesialisert oss på produksjon av reduksjonsgir og vripropeller. Vårt produktspekter består i dag av gir, propeller, dyser og fjernstyringer. Vi er i stadig fremgang når det gjelder utvikling av fremdriftssystemer for skip, og vår intensjon er å være først med nye løsninger. Finnøy er i dag lokalisert i moderne produksjonslokaler med en moderne maskinpark for å møte de krav som stilles til presisjon og hurtighet.Share on Facebook

Logg inn